breaking news

Nigeria: În jur de 40 de persoane au murit în atacuri atribuite Boko Haram

iunie 25th, 2015 | by Urban eXpress
Nigeria: În jur de 40 de persoane au murit în atacuri atribuite Boko Haram
Externe
0

În jur de 40 de persoane au fost ucise de persoane suspectate că ar fi afiliate Boko Haram care au dat foc la case și au tras în localnici în două sate din statul Borno, iar apoi au fugit de la fața locului, relatează joi Reuters, citând informații furnizate de un martor.

Atacatorii, care au ajuns la fața locului cu motociclete și vehicule dotate cu arme, i-au împușcat pe localnici și au jefuit magazine în satele Debiro Biu și Debiro Hawul luni noapte și marți dimineață, a declarat un martor.

Poliția locală a confirmat că atacurile au avut loc, dar a refuzat să furnizeze alte informații.

“La început trăgeau sporadic, dar după aceea au început să jefuiască magazinele și să dea foc la case”, a declarat Hussaini Adamu, un martor care a fugit împreună cu mai mulți săteni să se ascundă în tufișuri.

Peste 100 de persoane au fost ucise în nordul Nigeriei în ultimele săptămâni într-un val de atacuri cu bombă, în special la Maiduguri, capitala statului Borno.

Muhammadu Buhari, noul președinte al celei mai mari țări africane din punctul de vedere al populației, a stabilit la Maiduguri centrul de comandă pentru campania militară împotriva Boko Haram.

Boko Haram controla un teritoriu de mărimea Belgiei în nord-estul Nigeriei la începutul anului, dar între timp a fost împinsă înapoi de armata nigeriană, sprijinită de trupe din Ciad, Niger și Camerun, relatează Reuters.

Agerpres.ro

685 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *