breaking news

ALERTĂ! Centrala nucleară de la Cernavodă, aproape de punctul critic

iulie 22nd, 2015 | by Urban eXpress
ALERTĂ! Centrala nucleară de la Cernavodă, aproape de punctul critic
Eveniment
0

Debitul Dunării la intrarea în ţară se situa ieri la puţin sub 2.900 de metri cubi pe secundă, mult sub media multianuală pentru luna iulie, de 5.350 de metri cubi pe secundă, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie, citat de Economica.net. 

În această săptămână debitul va coborî şi mai mult, până la 2.700 de metri cubi pe secundă. Iar prognozele pentru următoarea lună nu sunt deloc încurajatoare, debitele urmând să scadă şi mai mult, pentru că temperaturile se vor păstra ridicate, precipitaţiile se vor păstra la niveluri extrem de reduse şi, cel mai important, ţările din amonte, precum Serbia sau Ungaria, vor înregistra temperaturi extreme şi ploi extrem de reduse, potrivit prognozelor.

În aceste condiţii, activitatea Centralei Nucleare de la Cernavodă este pusă în pericol, pentru că, la 2.000 de metri cubi pe secundă debitul Dunării la intrarea în ţară, nu mai este suficientă apă în bazinul centralei de la Cernavodă pentru răcirea reactoarelor, iar atomocentrala trebuie să se închidă.

Mai multe detalii pe economica.net.

1440 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *